Megnyílt az ibis & TRIBE Budapest Stadium szálloda

Megnyílt az ibis & TRIBE Budapest Stadium szálloda Budapesten a Ferencvárosban, amely az Accor csoport egyik leggyorsabban növekvő európai hotelmárkájának, a TRIBE-nak az első szállodája Magyarországon.

Az Accor vendéglátóipari csoport és a WING ingatlanfejlesztő és befektetési csoport között létrejött menedzsment-megállapodás értelmében a dual-branded (kettős márkájú) – TRIBE és ibis – szálloda tulajdonosa a WING, üzemeltetője pedig az Accor.
A felek a fejlesztés értékét üzleti titokként kezelik.

Megnyitott az ibis & Tribe Budapest Stadium. Helyszín Info 2024.
Takács Ernő, a WING Zrt. szállodákért felelős vezérigazgató-helyettese

a csütörtöki megnyitón elmondta: ez az első TRIBE márkájú szálloda Magyarországon, és ez a szálloda üzletáguk eddigi legnagyobb fejlesztése. A szállodát az Accor csoport üzemelteti, a legfőbb vendégkört a hotel kivételes elhelyezkedése miatt a sportrajongók-sportcsapatok, vagy a városlátogatók jelentik a futballstadionok és az  atlétikai csarnok szomszédságában.
Közölte: további fejlesztéseket terveznek, mert a szállodáik a piaci átlag felett teljesítenek, jelenleg 3 projekt van előkészítés alatt, és egy kivitelezése tart.

Noah Steinberg a WING elnök-vezérigazgatója elmondta:

a szálloda része a 2018-ban átadott, mintegy 58 ezer négyzetméter irodaterületű Magyar Telekom székház melletti területen zajló Liberty irodaház fejlesztésnek, amely 41 ezer négyzetméter bérbeadható területtel rendelkezik. A szállodakomplexum ebből 10 ezer négyzetméteren valósult meg, 332 szobával – mondta.

Megnyitott az ibis & Tribe Budapest Stadium. Helyszín Info 2024.

Hozzátette: a TRIBE és ibis márkákat magába foglaló Budapest Stadium Hotel a Groupama Aréna, az MVM Dome, a Nemzeti Atlétikai Központ, a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház közvetlen közelében található, és a három- és négycsillagos szálláshelyek iránt érdeklődők számára létesült. Ezzel tovább bővítették az Accorral való sikeres együttműködést, a reptéri ibis Styles és az épülő TRIBE Hotel Budapest Airport mellett. Eddig több mint 1000 szállodai szobát adtak át, vagy áll fejlesztés alatt a WING Hotel üzletága által.
A nyilvános beszámoló szerint 2022 végén a WING Csoport Magyarországon működő ingatlan portfóliójának mérete a parkolók nélküli bérbeadható területeket tekintve 422 598 négyzetméter volt, amely az év során lezajlott tranzakciók eredményeként 2023 első félévének végére 431 733 négyzetméterre nőtt.

A WING

a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető, magántulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely egyaránt meghatározó részesedéssel rendelkezik Németország, Lengyelország és Magyarország ingatlanpiacain. A WING többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, illetve a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT. Mindezek mellett a WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége. A WING Németországban, Lengyelországban és Magyarországon összesen 5,17 millió négyzetméter alapterületű fejlesztett portfólióval rendelkezik.

Megnyitott az ibis & Tribe Budapest Stadium. Helyszín Info 2024.

Az 1999-ben megalapított WING a magyar ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodaprojekteken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlanok. Működése alatt közel 750 milliárd forint értékű befektetést hajtott végre ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, amely mintegy 1,35 millió négyzetméter alapterületű ingatlant fed le.

MTI 2023. december 14., csütörtök 16:21

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .