Elstartolt a Budapest Art Cosmos

A Hampton by Hilton Budapest City Centre kortárs művészeti sorozata

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában

A több mint 100 éve és 120 országban működő globális lánc legújabb budapesti szállodáját a Dessewffy utcában nemcsak a legendás Hampton gofri vagy a kutyák engedélyezett útitársként való jelenléte teszi különlegessé. Mostantól az otthont idéző vendégélmény közvetlen művészeti élménnyel is párosul. A nemrégiben megnyílt szálloda a Kisterem galériával és Horváth Lili művészeti tanácsadóval közösen útjára indította Budapest Art Cosmos kezdeményezését, mellyel célja, hogy támogassa a magyar művészi tehetségeket és magával ragadó kulturális programokat kínáljon a látogatóknak. A sorozat Fischer Judit konceptuális művész Mundane Romance c. egyéni kiállításával debütál, amely augusztusig szabadon látogatható valamennyi érdeklődő számára.

Kiállítások is a Hampton by Hilton épületében. Helyszín Info 2024.

A lánc 22 albrandje közül az egyik legnépszerűbb az állat- és családbarát Hampton by Hilton, mely a régióban bécsi, varsói és marosvásárhelyi nyitását követően 2023 őszén Magyarországra, Budapestre is megérkezett. A belvárosi hotel 219 stílusos és kényelmes szobája és lobby bárja a márka nemrégiben megújult dizájnját követi. Élénk színek vonják magukra a figyelmet a hotel közösségi tereiben, melyek lehetőséget kínálnak akár napközbeni munkára vagy találkozók lebonyolítására, illetve egy kis esti lazításra, ideértve a rendezvénytermet, valamint a helyszíni parkolást és a vendégek számára biztosított elektromos autó töltést.

A Hilton elkötelezettsége a művészetek támogatása iránt természetesen nem újkeletű

Magyarországi szállodáik is évek óta rendszeresen támogatják a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria időszaki tárlatait és több amerikai, olasz és francia házukban találkozhatnak vendégeik olyan világklasszisok eredeti műalkotásaival is, mint Pablo Picasso, Andy Warhol vagy John Baldessari. Legújabb budapesti szállodájuk kezdeményezése mégis egyedülállónak tekinthető, mivel célja nem állandó dekorációként szolgáló műalkotások vásárlása egyetlen művésztől vagy egy szűk körtől, hanem – a márka centrális értékéhez, a kulturális diverzitáshoz hűen – egy élő és folyamatosan megújuló, hosszútávú platform létrehozása, fiatal és középgenerációs, nemzetközi színtéren is etablált és feltörekvő kortárs magyar képzőművészek számára egyaránt. A szálloda Horváth Lili művészeti tanácsadót és kurátort bízta meg a koncepció kialakításával. A sorozat első kiállítása a Kisterem szakmai és operatív közreműködésével valósult meg, akik több mint 25 magasan jegyzett művészt rangos nemzetközi vásárokon is képviselve nemcsak Magyarország, de a közép-európai régió egyik legmeghatározóbb, immár közel 20 éve működő kortárs kereskedelmi galériája.

Kiállítások is a Hampton by Hilton épületében. Helyszín Info 2024.

A Képzőművészeti Egyetemen festőként végzett, Herczeg Klára-díjas Fischer Judit (1981) generációjának egyik legeredetibb, legunikálisabb látásmódú alkotója, aki konceptuális és mediálisan változatos alkotói gyakorlatában – amely az akvarelltől vagy a gyurmaalapú tárgyalkotástól kezdve a gobelinen és a subaszövésen át egészen a performatív művészeti akciókig terjed – tárgy és műtárgy, élet és művészet közti relációkat, átjárhatóságot vizsgálja.

A Budapest Art Cosmos keretében nyílt több mint 20 alkotását bemutató kiállításán legújabb, papíralapú munkáiból láthatunk válogatást a szálloda közösségi tereiben. Akvarellképei valójában mindennapi tárgyak portréi – ahogyan Horváth Lili megnyitó beszédében elhangzott – „csendéletszerű ábrázolásai magukkal hívják a nézőt arra a fókusz- és perspektívaváltásra, amelyet Judit nagy-nagy tudatossággal és évek következetes munkájával sajátított el és figyelmünket a kivételes helyett a mindennapi, a grandiózus helyett az apró felé fordítják.”

Andrzej Lejman, a Hampton by Hilton Budapest igazgatója köszöntőjében így fogalmazott:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy elindíthatjuk izgalmas együttműködésünket, mellyel nemcsak Magyarország gazdag kulturális színterének egy-egy szeletét szeretnénk vendégeink számára megmutatni, de a helyi sokszínűség és művészeti tehetségek támogatása iránti elkötelezettségünket is hangsúlyozni. Bízom benne, hogy magyarországi működésünk során tovább építhetjük tartalmas partnerségünket, közösen gazdagítva mind vendégeink, mind a helyi közösségek élményeit.”

A kiállítás április 18-tól egészen augusztus végéig bárki számára díjmentesen megtekinthető, aki egy igazán frissítő művészeti élményre vágyik.

Kiállítások is a Hampton by Hilton épületében. Helyszín Info 2024.

# # #

A Hiltonról

A Hilton (NYSE: HLT) vezető globális szállodaipari vállalat, amely 22 világszínvonalú márkából álló portfoliójával 123 országban és területen közel 7300 ingatlannal és több mint 1,1 millió szobával rendelkezik. Az alapítói víziójának megvalósítása mellett elkötelezett Hilton több mint 100 éves történelme során több mint 3 milliárd vendéget fogadott. A Fortune 100 Legjobb Munkahely listáján első helyet szerzett. Hat egymást követő évben globális vezető vállalatként ismerték el a Dow Jones Fenntarthatósági Indexekben. A Hilton számos iparágvezető technológiai fejlesztést vezetett be a vendégélmény javítása érdekében, beleértve a Digital Key Share-t, az automatikus díjmentes szobakorrekciót és az igazoltan kapcsolódó szobák foglalásának lehetőségét. A díjnyertes Hilton Honors hűségprogramon keresztül a több mint 165 millió tag, aki közvetlenül a Hiltonnál foglal, pontokat gyűjthet szállodai tartózkodásért és olyan élményekért, amelyeket pénzért nem megvásárolhatók. Az ingyenes Hilton Honors alkalmazással a vendégek okostelefonjukról foglalhatják le tartózkodásukat, kiválaszthatják a szobát, bejelentkezhetnek, digitális kulccsal nyithatják az ajtót és egyszerűen kijelentkezhetnek. További információkért látogasson el a stories.hilton.com oldalra, és lépjen kapcsolatba a Hiltonnal a Facebookon, Twitteren, LinkedInen, Instagramon és a YouTube-on.

A Hampton by Hiltonról

Az Entrepreneur® által az elmúlt 14 évben az első helyen rangsorolt szállásadó franchise-ként a Hampton by Hilton – beleértve a Hampton Inn by Hilton és a Hampton Inn & Suites by Hilton szállodákat – a világ 37 országában és területén több mint 2900 szálláshelyen szolgálja ki a minőséget kereső és értéktudatos utazókat. A márka továbbra is vezető szerepet tölt be a szegmensében. Olyan magas színvonalú, átgondoltan kialakított szállásokat és kényelmi szolgáltatásokat kínál a vendégeknek, mint a modern és tágas szobák, ingyenes wifi és a szobaárba tartozó meleg reggeli. A Hampton by Hilton elkötelezett a kivételesen barátságos és hiteles szolgáltatás mellett, amelyet a 100%-os Hampton GaranciaTM biztosít. Tapasztalja meg a Hampton by Hilton élményt a hampton.com oldalon vagy az iparágvezető Hilton Honors alkalmazáson keresztül történő foglalással. A Hilton Honors tagok, akik a Hilton közvetlen csatornáin keresztül foglalnak, azonnali előnyökhöz jutnak. Tudjon meg többet a Hampton by Hiltonról a stories.hilton.com/hampton oldalon, és kövesse a márkát a Facebookon, Instagramon és a Twitteren.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .