Megnyitott a megújult a Centrál Kávéház

A Grand Café életérzés minden jellegzetességével nyitott újra a Centrál Kávéház. A 135 éves kultúrtörténeti legenda nem csak az enteriőrt tekintve frissült fel, de ételkínálatában is. A francia és magyar bisztróételek, valamint a comfortfood széles kínálatával, megannyi édes finomsággal, továbbá kényelmes terasszal és irodalmi étlappal várja vendégeit.

Megnyitott a kívül-belül felújított Centrál Kávéház Budapest Belvárosában, az Eventrend üzemeltetésében. Helyszín Info 2022.

Hatalmas ablakok, természetes fényáradat, világos belső, klasszikus márványasztalok, tükrök, csillárok, izgalmas térelrendezés és felfedezésre váró kiegészítők garmadája fogadja a betérőket mától a Centrál Kávéházban. A bevezető időszakban heti négy napon, csütörtöktől-vasárnapig, reggeltől késő estig várja a vendégeket. Természetesen a hétvégéhez tartozó ünnepnap (mint a húsvéthétfő) is lehetőséget jelent a kávékülönlegességek megkóstolására, a pezsgőbár kipróbálására valamint a nyitott kávéskonyha történéseinek meglesésére.

Megnyitott a kívül-belül felújított Centrál Kávéház Budapest Belvárosában, az Eventrend üzemeltetésében. Helyszín Info 2022.

Az irodalmi főúr és főhölgy felkészülten várja, hogy az irodalmi étlapról kiválasztott irodalmi művet kérésre angolul vagy magyarul elszavalja. A kávéház két oldalán két zongora is helyet kapott, hogy időszaktól függően élő zenével szórakoztassa a vendégeket. Az elmúlt több mint 130 évben a Centrál híres volt a desszertjeiről. Ma is ez az egyik fő rendezőelve az étlapnak. Napról-napra megannyi finomsággal, modernkorbeli inspirációval készül a saját cukrászat.

Stílusát tekintve a Centrál visszafogottan elegáns, fesztelen, dress code mentes találkozóhely, ahová a nap bármely szakában beülhetünk, bármilyen alkalomból vagy csak azért, mert ehhez van kedvünk.

A Centrál mindig is egy nagy forgalmú közösségi tér volt, vendégei között az elmúlt 135 évben számos híresség, író, költő, zenész fordult meg. Jelentős részük országunk szellemi és kulturális elitjének tagjai voltak, sokak közülük ünnepelt progresszív gondolkodók. A Centrál Grand Café – pont, mint anno – most is mindenkié: idősé, fiatalé, magyaré, külföldié, dolgozóé vagy baráti éppen baráti beszélgetésben elmerülőé.

Megnyitott a kívül-belül felújított Centrál Kávéház Budapest Belvárosában, az Eventrend üzemeltetésében. Helyszín Info 2022.

A mintegy két évig zárva tartó Centrál Kávéház üzemeltetése 2021 decemberében került az Eventrend Grouphoz. A döntést több mint egy éves tárgyalássorozat előzte meg. A projekt szakmai vezetését Mancza Norbert igazgató, és Juhász Dániel kreatív executive séf látják el, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán Eventrend alapítók támogatásával. A konyhai fogások Bán Balázs és Juhász Máté kezei munkáját dicsérik. A lenyűgöző édességek pedig Takács Judit patisserie séfnek köszönhetők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .