Ezüstérmes lett a magyar pavilon a Dubaji Világkiállításon

A Dubaji Világkiállításon a legjobban bemutatott tematika kategóriában a magyar pavilon ezüstérmet nyert a Világkiállítások Nemzetközi Szövetségétől – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A 192 országot felvonultató, csütörtökön záró világkiállításon az MTÜ adatai szerint a magyar pavilont a hét elejéig több mint egymillióan látogatták meg.

Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója korábban elmondta, hogy a legfontosabb turisztikai desztinációkat mutatták be a kiállításon. Céljuk,  hogy “minél több turista érkezzen Magyarországra, és minél több látogató tapasztalja meg személyesen is azt a csodát, amit Magyarország rejt”.

A pavilont Makovecz Imre tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte. 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül.
Központi témája a víz. Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be. Nagy hangsúlyt helyez a természetes vízkészletre, a gyógy- és termálvizekre, valamint a balneológiára.

MTI 2022. március 31., csütörtök 15:05

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .