Megújulva hosszabbít a 10 éves Városliget Café

Tovább üzemeltetheti a Városligeti Műjégpálya épületében lévő éttermet és Dísztermet a Városliget Café & Restaurant. A már 10 éve itt dolgozó csapat az elnyert pályázat örömére felújította az étterem két termét, hogy illeszkedjenek a Nyár a tavon – tél a jégen koncepcióhoz, mindezzel erősítve „Budapest romantikája és a boldog békeidők” életérzését.

Megújult a 10 éves Városliget Cafe & Restaurant. Helyszín Info 2023.
Pályázati úton meghosszabbított szerződése birtokában megújult erővel folytatja működését a meseszép környezetben elhelyezkedő Városliget Café & Restaurant 1895.

Illeszkedve a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó szezonális működéséhez, az Eventrend Grouphoz tartozó üzemeltető szeretné jobban kiemelni az intézmény attrakciós értékeit, úgymint történelmi-kulturális múlt, épített örökség vagy Európa legnagyobb szabadtéri jégfelülete. A belső tér tekintetében erősebb hangsúlyt kap Budapest város sportéletének történeti, hangulati bemutatása is. Az étterem vezetésének fontos törekvése, hogy a budapesti csónakázás és a szabadtéri korcsolyázás legteljesebb élményéhez jobban illeszkedjen az étterem hangulata is.

Megújult a 10 éves Városliget Cafe & Restaurant. Helyszín Info 2023.

Az eddigi Törley teremben a főszerep a csónakázásé lett

Ez szinte minden felületen megjelenik valamilyen formában, különböző, a ligeti környezethez köthető illusztrációk kíséretében. A terem közepén egy igazi csónakból készített 12 fős karfás asztal áll. Tavirózsák, fűzfák is megjelennek, ám a terem összességében melegebb fényeket kapott, ezzel is fokozva a romantika és a bújósabb hangulat megteremtését, átérzését.

A nagyterem a téli sportok termévé alakult át. Az elsődleges cél a Városligeti jégpályát és idéző belső atmoszféra megteremtése volt. Itt minden a korcsolyázást és a téli aktivitásokat, szánkózást, fakutyázást helyezi fókuszba, a dekoráció a padlótól a mennyezetig ezzel a témával teszi izgalmassá, mozgalmassá a teret. Többfelé igazi kuriózum korcsolyákat, síléceket helyeztek el, ezek közül egyes darabok az 1940-es évekből származnak.

Megújult a 10 éves Városliget Cafe & Restaurant. Helyszín Info 2023.

A kiemelt és signature fogások tálalását is hozzáillesztették a téli-nyári helyi jellegzetes aktivitásokhoz

Bizonyos ételek csónak formájú tálban, esetleg szánkóval érkeznek. A vendégek időutazását gitárzene teszi még kellemesebbé, miközben elmerülhetnek a fantasztikus panorámában, amelynek központi részét a meseszerű Vajdahunyad vára jelenti. A vár romantikájával, sejtelmességével, látványosságával igazi különlegessége Budapestnek. A legszebb formáját pedig az étteremben ülőknek és a korcsolyázóknak/csónakázóknak mutatja meg.

Gasztronómiai kínálat tekintetében a vezetők kitartanak amellett, hogy a Kárpát-medencei gyökereket megőrizve reagálni kell a modern kor elvárásaira. Az étterem receptúrái egy részét korabeli szakácskönyvekből és régi főzőasszonyok receptes könyveiből vették, mindezt ötvözve mesterszakácsok tudásával és innovációival.

Megújult a 10 éves Városliget Cafe & Restaurant. Helyszín Info 2023.

A Városliget Café nem csak étterem, hanem egyben rendezvényhelyszín is

A szerződés részeként a szolgáltatás ismét kiegészül a Díszterem rendezvénylehetőségével. A rendezvényszervező kollégák készen állnak megrendelőik elképzeléseinek megvalósítására.  A lenyűgöző szépségű neobarokk terem emlékezetes színhelyéül szolgálhat a legfontosabb céges vagy privát pillanatoknak: esküvőknek, céges partiknak, ügyféltalálkozóknak, sajtótájékoztatóknak, sajtótalálkozóknak vagy céges reggeliknek.

Megújult a 10 éves Városliget Cafe & Restaurant. Helyszín Info 2023.

A Városliget Café & Restaurant 1895 az Eventrend Group tagja

A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő cégcsoport több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben. Az Eventrendhez jelenleg 31 projekt tartozik és több mint 900 munkavállalót foglalkoztat. Ehhez a cégcsoporthoz kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .