Történelmi léptékű fejlesztés veszi kezdetét az idén 950 éves Tokajban

Történelmi léptékű fejlesztés veszi kezdetét az idén 950 éves Tokajban, több ezer négyzetméternyi ingatlan újul meg

A rekonstrukciónak köszönhetően eltűnik a város főterén “éktelenkedő” áruház épülete, valamint a főutca huszonöt éve lerakott járdái és útburkolatai nyolcszáz méter hosszan megújulnak, új andezit burkolatot kapnak. Emellett megszépül a Városháza főhomlokzata és a Járási Hivatal főutcai palotahomlokzata is.

A felújítás érinti az Aranysas fogadót is, mely a város első fogadóépülete volt és melynek udvarán a közelmúltban többszáz éves leleteket találtak. Megújul a fogadóhoz tartozó kültéri rendezvényparkként működő rész és az áruház mögötti tér, ahol a felépülő fedett pavilon városi rendezvények és művészeti előadások egyik állandó helyszíneként szolgál majd.

A Tokaji Írótábor helyszíne is új köntöst és funkciókat kap: az irodalmi találkozó székhelyeként szolgáló épület egykori lakószárnyában az írótábor apartmanokat alakít ki, így egész évben nyitva tartó vendégházat működtethet majd, emellett a mintegy 2600 négyzetméteres ZÁKÓ Ház (Degenfeld palota) épületét is felújítják.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője néhány hete jelentette be, hogy “történelmi léptékű, átfogó fejlesztések indulnak az idén 950 éves Tokaj belvárosában”. A fejlesztések célja, hogy a városban kialakuljon egy erős bor-, gasztro- és turisztikai termékkínálat, és a város az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja legyen, megélhetést és stabil munkát biztosítva ezzel a városban élőknek, valamint minőségi kikapcsolódást nyújtva a Tokajba érkező vendégeknek.

MTI 2023. július 17., hétfő 11:31

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .