Sunday Brunch a Matild Palotában

Megújult á la carte étlap és vasárnaponként páratlan kínálatú Sunday Brunch várja a vendégeket a főváros legpatinásabb kávézójában. A Matild Café & Cabaret kínálatát Fehér Attila vezető séf határozza meg Wolfgang Puck sztárséf és csapata szakmai irányítása alatt. A legmagasabb színvonalú technológia és a legjobb minőségű alapanyagok felhasználása alap. A végeredmény pedig kicsit Hollywood-ot, kicsit pedig az Osztrák-Magyar Monarchia korának bőségét idézi.

Igazi gasztronómiai robbanással indította a tavaszt Budapest első számú luxusszállodája, a Matild Palace.

Nem csak a Michelin ajánlott éttermükben, a Spago by Wolfgang Puck-ban debütáltak új á la carte étlappal, hanem a Matild Café & Cabaret-ban is! A kávéház tavaly október óta a főváros legizgalmasabb és legcsillogóbb éjszakai szórakozóhelyévé nőtte ki magát, mikor visszahozta falai közé a revüshow-k fantasztikus, káprázatos világát.

Az ételek, a kiszolgálás és a stílus terén is kivételes színvonalon üzemelő Matild Café & Cabaret gasztronómiai koncepciójának kialakításában azonban nem maga az étlap jelentette a legnagyobb kihívást. „Figyelembe kellett vennünk, hogy a kávéház nem csak, mint kávézó üzemel, hanem otthont ad számos neves rendezvénynek is, Cabaret-nak, és a Sunday Brunch-nak is. Talán ezeknek az összehangolása az, ami a legnagyobb kihívást jelentette számunkra.” – mondja Fehér Attila, vezető séf.

Steak and Fries a Matild Café & Cabaret Sunday Brunch kínálatában. Helyszín Info 2023.
Steak and Fries
Újítás, hogy a kávézó a csak vacsora időben nyitva tartó Spago Budapest by Wolfgang Puck egyik legikonikusabb signature-fogását is étlapra tűzte.

Ez nem más, mint a szeletelt napa káposztával, kesudióval, ropogós wontonnal és chinois öntettel megbolondított Chinois csirkesaláta. De megtalálhatjuk itt a szintén ikonikus Spago Schintzelt is egy kis csavarral. Wolfgang Puck és Fehér Attila közös rajongása a helyi, termelői piacok iránt jól érzékelhető a kínálatban. A tavaszi, friss salátákban bővelkedő étlapon ugyanúgy megfér egymás mellett a tradicionális gulyásleves és a fűszeres sült karfiol, mint a black angus hátszín burger és a spagetti, Beverly Hills-i házi húsgombóccal.

Cobb saláta a Matild Café & Cabaret Sunday Brunch kínálatában. Helyszín Info 2023.
Cobb saláta
„Az új menünél nagyon fontos szempont volt, hogy egyszerű, szezonális és könnyen értelmezhető ételek kerüljenek az étlapra.

Próbáltuk elkerülni a nehéz fogásokat és ezeket könnyebb ételekkel pótoltuk. Wolfgang Puck filozófiájához hasonlóan nekünk is nagyon fontos, hogy minél több helyi, Magyarországon megtermelhető és elérhető alapanyagot használjunk. Az elmúlt két évben számos magyar kistermelővel dolgozunk együtt, akiktől húst, zöldséget, tejterméket rendelünk. Több olyan beszállítóval működünk együtt, akik kimondottan a mi igényeink szerint készíti el a termékeit. Úgy érzem, hogy Magyarországon rengeteg olyan kézműves termék és alapanyag van, ami méltán kerülhet be egy luxusszálloda kínálatába.” – foglalta össze az új menü koncepcióját Fehér Attila. A vezető séf alapanyagok tekintetében a tavaszt tartja az egyik legizgalmasabb évszaknak, kedvencei közül pedig a spárgát, a hónapos retket és az epret emeli ki. „A tavaszi zöldségek és gyümölcsök felhasználási módjában rengeteg lehetőség rejlik. A nyersen való fogyasztástól egészen a fermentálásig.”

Lazac édes szójamártásban a Matild Café & Cabaret Sunday Brunch kínálatában. Helyszín Info 2023.
Lazac édes szójamártásban
A kávézó desszertkínálatáért továbbra is Tristan Tuaud executive pastry séf felel.

Irányítása alatt olyan finomságok kerültek az étlapra, mint a csokoládés-tonkás tart körtével és a Buda – brest, kiegészítve a legnépszerűbb süteményeket, mint a Rákóczi és a ház specialitásának számító Matild torta. Ez utóbbi mogyorós piskóta alappal, krémlikőrrel, mandulás marcipánnal és tejcsokoládémázzal csábítja az édesszájú vendégeket.

Csokoládés-tonkás tart körtével a Matild Café & Cabaret Sunday Brunch kínálatában. Helyszín Info 2023.
Csokoládés-tonkás tart körtével

Tristan Tuaud felel a Matild Café & Cabaret április 2-án debütált Sunday Brunch kínálatának pék- és cukrászkínálatáért is, ahol a jó croissant és a házi pain au chocolat alap. A minden vasárnap 12:00-15:00 között megrendezésre kerülő Sunday Brunch igazi klasszikus villásreggelivel is szolgál a hétvége nyugodtságát kihasználó vendégek számára, nemzetközi fogások és hagyományos kedvencek széles választéka mellett. „Úgy gondolom, egy jó Sunday Brunch arról szól, hogy mit egyek, miből először, és mi az, aminek mindenképpen helyet kell szorítani. Véleményem szerint nálunk a brunch varázsa maga a hely, az élőzene, az ételek és a desszertek minőségében rejlik! Ezek emelik ki a többi hely közül a Matild Palotát. Nem tudok jobb helyet elképzelni egy családi, baráti vagy egy meghitt vasárnapi ebédhez.” – mondja Fehér Attila vezető séf.

A Wolfgang Puck elhivatott budapesti csapata által készített jellegzetes helyi finomságok mellett nemzetközi villásreggeli klasszikusokkal is készülő, családbarát eseményen külön gondolnak a gyerekekre is. Játékos programokkal, gyerekmenüvel és egy különleges desszert és gofrisarokkal is várják őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .