10 éves az ÉS Bisztró

2013. áprilisában a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Zsidai Csoport együttműködésében nyitott meg az ÉS Bisztró a szálloda földszintjén. Az étterem az elmúlt évtizedben számos díjat és elismerést kapott.

10 éves az ÉS Bisztró a Zsidai Csoport üzemeltetésében a Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjén. Helyszín Info 2023.

Tíz éve zajlott az a magyarországi gasztroevolúció, amely pillanatok alatt divatossá tette az étterembe járást a fiatalabb generációk körében is. Az ötcsillagos budapesti Kempinski Hotel Corvinus új éttermi koncepciója még ebben a környezetben is meglehetősen formabontó volt, hiszen hazánkban elsőként szakított a korábbi megszokott elképzeléssel, hogy milyen is egy szállodai étterem. A hotel vezetése egy nyitott, kötetlen hangulatú bisztróról álmodott, s a Zsidai Csoportot hívta meg partnerként, hogy az étterem koncepciójának, arculatának és kínálatának kialakításában közreműködjön. A – tavaly fennállásának 40. évfordulóját ünneplő -, családi vállalkozás nevéhez már abban az időben is számtalan sikeres éttermi koncepció fűződött.

10 éves az ÉS Bisztró a Zsidai Csoport üzemeltetésében a Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjén. Helyszín Info 2023.

Az ÉS sikere a nyitás óta töretlen, üzletemberek, baráti társaságok, családok és Budapestre érkező turisták kedvelt belvárosi étterme lett, Vasárnapi Családi Ebédje az egyik legnépszerűbb a városban. Az étlap a bécsi-magyar konyhára épül, legjellegzetesebb étele a Tafelspitz.  Az ÉS Bisztró steakjeiről is híres, amelyek kizárólag szabadtartású osztrák marhából készülnek egy speciális Southbend grillsütőben. Az étlap évente kétszer frissül, és háromhetente szezonális táblás ajánlatokkal egészül ki.

10 éves az ÉS Bisztró a Zsidai Csoport üzemeltetésében a Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjén. Helyszín Info 2023.

Az ÉS-nek van az egyik legnagyobb terasza a belvárosban, amely tavasztól őszig és az adventi időszakban tart nyitva.

A bisztróban törekednek arra, hogy kizárólag szezonális, helyi alapanyagokat használjanak fel és olyan magyar beszállítókkal dolgozzanak együtt, akik környezettudatosak és ügyelnek a szállítás és csomagolás során keletkező hulladék mennyiségének csökkentésére.

10 éves az ÉS Bisztró a Zsidai Csoport üzemeltetésében a Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjén. Helyszín Info 2023.

Az ÉS Bisztró lelkes és összetartó csapatának élén a nyitás óta Kőrösi Norbert étteremvezető, ex-BMX világbajnok áll. Sportolóként hisz a hosszú távú, kitartó munkában. A konyhai csapatot öt éve Kónya Géza Head Chef vezeti.  A szakma szeretete,  az elhivatottság és a tisztelet minden általa elkészített ételen érezhető.

 ### 

Háttér-információ a Kempinski Hotel Corvinus Budapestről:

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest a modern luxus megtestesítője, mind az itt nyújtott szolgáltatások színvonalát, mind az épület adottságait tekintve. A Budapest szívében fekvő ötcsillagos szállodában 315 tágas szoba és 38 elegáns lakosztály várja a vendégeket. A szálloda sokszínű gasztronómiai kínálata magában foglalja a kötetlen hangulatú ÉS Bisztrót, az ÉS Deli-t, a The Living Room-ot és a Blue Fox The Bárt, valamint, az első közép-európai Nobu Éttermet. A szolgáltatások körét bővíti az európai évszakok váltakozására épülő Kempinski The Spa. Helyi vonatkozású ajánlata egy különleges holisztikus iszapkezelés. A Kempinski Hotel Corvinus gazdag klasszikus és kortárs magyar műgyűjteménnyel büszkélkedik. A szállodában található galéria elhivatottan szolgálja a hazai művészek bemutatását. A hotel Ten Rooms névre keresztelt rendezvényszintje a legújabb innovatív megoldásokat kínálja, míg a The Kitchen Caters teljeskörű catering szolgáltatást nyújt szállodán belül és kívül.

kempinski.com/budapest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .