Felújították és megnyílt a Hunguest szállodája Balatonalmádiban

Teljes körű felújítást követően újra megnyílt szerdán a Hunguest BÁL Resort Balatonalmádiban. Az OPUS GLOBAL-hoz tartozó Hunguest Hotels 209 szobás, saját partszakasszal rendelkező balatoni wellness- és konferenciaszállodája várhatóan évente több mint 80 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Balatonalmádi turisztikai teljesítményéhez – közölte a Hunguest Hotels.

A közlemény szerint a szálloda fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg. Az összköltség 35 százalékát, 1,454 milliárd forintot tett ki a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukcióban elnyert támogatása.

A kétéves felújítás után a szálloda kibővült wellness szolgáltatásokkal, 190 prémium kétágyas szobával és 19 lakosztállyal várja vendégeit.
A cég várakozásai szerint a Budapesttől egyórányira fekvő szálloda népszerű célpontja lesz az üzleti- és konferenciaturizmusnak is.  Közel 1000 négyzetméteres, természetes fénnyel bíró rendezvénykapacitással rendelkezik, ahol 500 fős rendezvény is megszervezhető. A felújítás során modern spa részleget alakítottak ki.

A közleményben kiemelik, hogy a fejlesztés során egyebek mellett bővült az éttermi és a konyhai rész. A 13. emeleten tetőbárt alakítottak ki.
Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója, az OPUS GLOBAL turisztikai divízióvezetője a közlemény szerint kiemelte, hogy a szálloda megnyitásával gyorsan haladnak stratégiai céljuk felé, hogy a szállodaláncot a legsikeresebb hazai turisztikai márkává fejlesszék.

“A most újranyitó balatonalmádi szállodával együtt több mint 600 megújult szobát adunk át vendégeinknek 2022-ben” – mondta.

A Hunguest Hotels kiemelten fontosnak tartja az értékmegőrzést. Felújította az egykori Veszprém vármegyei alispánként és Almádi patrónusaként ismert Véghely Dezső helyi védelem alatt álló, a szálloda területén található villáját is.

A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a Hunguest Hotels Zrt. tavaly 14,025 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 12,26 milliárd forint után. Adózott profitja 96,29 millió forint volt az egy évvel korábbi 2,5 milliárd forintos veszteség után. Üzemi szinten 2021-ben a cég 1,703 milliárd forint nyereséggel zárt a 2020-as 1,36 milliárd forintos veszteség után.

MTI 2022. június 1., szerda 11:18

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .