A Márványmenyasszony Étterem

A vendéglő a Krisztinaváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelye volt. Történetét a XVII. sz. fordulójáig vezethetjük vissza.  Ezt a kocsmát bizonyos Bőhm József érdemes budai szőlősgazda alapította, s első vendégül lánya násznépét fogadta a kapu alatt.

Állt a lagzi napokig. Mikor aztán napok múlva a vendégsereg az utcán álló kocsihoz kísérte az ifjú párt. A csipkeruhás, fehér tüllös ifjú asszonyka ugyanis az izgalomtól elájult a ház kapujában, holtra vált színnel, sápadt arccal emelte ölbe a férje. Úgy látszott, mintha élettelen volna. A kapu előtt őgyelgő sokaságból megszólalt valaki: ni-ni! márvánnyá vált a menyasszony. A jelenettől kezdve terjedt el így a kocsma neve.
Idejártak a budai polgárok, bohémek, írók közül Kosztolányi, Móricz, Ady, Heltai még egy kis verset is írt az étteremről.

A mai Budapesten egyre kevesebb az árnyas fák tövében meghúzódó kisvendéglő, ezért különösen értékesek azon kevesek, ahova még ma is ellátogathatunk. A vadgesztenyefák árnyékában száz éve is ugyanúgy cigányzene mellett mulattak, mint ma.

Az 1997-ben felújított vendéglő a Krisztinaváros régi vendéglátó hagyományait szeretné folytatni, korszerű keretek között, a közönség igényeihez igazodva.

 

Termeink

Étterem a Márványmenyasszonyban. HOL Magazin 2015.

1. ÉTTEREM (130 férőhelyes)

Hagyományos magyar valamint a nemzetközi konyha ínyencségeit, salátákat és a hozzá való dresszingeket ízlelheti meg. Ehhez járulnak a 17 magyar borvidék legkiválóbb borai. Esténként a világhírű Lakatos Miklós és zenekara játszik, kívánságra folklór és egyéb műsoros programok szolgálják a vendégek szórakoztatását. Csoportoknak előzetesen összeállított menü ajánlatokat készítünk.

Borospince a Márványmenyasszonyban. HOL Magazin 2015.

2. BOROSPINCÉNK (60-80 férőhelyes)

Nagyszerű lehetőséget kínál egy kellemes, gyertyafényes vacsorára , ízletes ételek fogyasztása mellett a 17 magyar borvidék legkiválóbb borainak bemutatására.

Kerthelyiség a Márványmenyasszonyban. HOL Magazin 2015.

3. KERTHELYISÉGBEN (200-250 férőhelyes)

Tavasztól őszig cigányzene és a nívós folklórműsor biztosítja a jó hangulatot. Ezen kívül, barbecue parti-k és mindenféle rendezvények lebonyolítására.

Grillterasz a Márványmenyasszony Étteremben. HOL Magazin 2015.

4. GRILL TERASZ ( 30 40 férőhelyes)

tavasztól őszig családi összejövetelek, születésnapi partik és céges rendezvények lebonyolítására

Krisztina-terem a Márványmenyasszonyban. HOL Magazin 2015.

5.KRISZTINA TEREM ( 60-80 férőhelyes)

alkalmasak fogadások, esküvők, díszvacsorák, baráti találkozók, sajtótájékoztatók, tanfolyamok, és egyéb reprezentatív összejövetelek megrendezésére.

Tárgyaló a Márványmenyasszonyban. HOL Magazin 2015.

6.TÁRGYALÓ ( 10 férőhelyes)

alkalmasak üzleti tárgyalások, céges összejövetelek megrendezésére.

 

7.BOHÉMTANYA ( 50 férőhelyes)

alkalmasak baráti összejövetelek, házibulik, sportszakosztályok találkozóinak megrendezésére.

 

www.marvanymenyasszony.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .